StoryEditor

Podozrivého poľského ministra prepustili na kauciu

01.09.2007, 08:53
Autor:
SITASITA

Bývalého poľského ministra vnútra Janusza Kaczmareka, ktorého polícia zadržiavala pre podozrenia z marenia vyšetrovania, prepustili v piatok na slobodu po zložení kaucie. Informoval o tom vyšetrujúci prokurátor, podľa ktorého sa Kaczmarek naďalej považuje za podozrivého. Poľská prokuratúra tiež v piatok na tlačovej konferencii zverejnila videozáznam a nahrávky telefonických rozhovorov, ktoré majú potvrdzovať obvinenia vznesené proti nemu. Materiály podľa vyšetrovateľov dokazujú, že exminister udržiaval kontakty s podozrivými osobami.

Bývalého ministra vnútra Janusza Kaczmareka zatkli vo štvrtok v súvislosti s korupčným škandálom na ministerstve poľnohospodárstva. Premiér Jaroslaw Kaczyński Kaczmareka odvolal začiatkom augusta po tom, ako ho obvinil, že vyzradením citlivých informácií zabránil vyšetrovaniu korupčných praktík.

Kaczmarek po odchode z funkcie obviňoval premiéra so zneužívania tajných služieb na očierňovanie politických protivníkov a sledovanie novinárov. Bývalý minister minulý týždeň vystúpil v poľskom Sejme na neverejnom zasadnutí výboru pre tajné služby, kde podľa niektorých opozičných politikov zverejnil šokujúce informácie o zneužívaní moci vo vláde premiéra Kaczyńského.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 22:14