Visa
StoryEditor

Zabudnite na hotovosť a zjednodušte si dovolenku alebo biznis v zahraničí

25.08.2017, 08:33
Autor:
ipip
Kartou zaplatíte v zahraničí rovnako pohodlne, tak ako ste zvyknutí doma na Slovensku. Tiež môžete vyberať z bankomatu, sledovať svoje transakcie a mať detailný prehlaď o tom, ako to vyzerá s vašimi finančnými prostriedkami na účte.

Keď platíte častejšie priamo kartou, obmedzujete používanie hotovosti, je viac ako možné, že sa nevrátite domov s veľkými zbytkami miestnej meny.

Bezpečie pri platení

Tak ako doma, tak aj v zahraničí je potrebné dodržiavať základné pravidlá bezpečného používania karty. Kartové transakcie sú v zahraničí zabezpečené rovnakými mechanizmami a banka sama monitoruje akékoľvek podozrivé používanie vašej platobnej karty.

,,Platiť kartou v zahraničí je dnes úplne bežné a mimoriadne bezpečné. Najjednoduchšie je v zahraničí platiť kartou rovnako ako doma na Slovensku. Na tom, či bola platba vykonaná u nás alebo v zahraničí totiž nezáleží a všetky kartové transakcie sú zabezpečené na celom svete úplne rovnako. Jednou z mnohých výhod platenia kartou na cestách je napríklad dokonalý prehľad o vašich výdajoch či žiadne starosti s vyberaním dostatočného množstva hotovosti alebo hľadania zmenárne s výhodným kurzom,“ hovorí František Jungr, manažér regionálneho rozvoja Visa.

Karta je najjednoduchší spôsob, ako platiť doma i na cestách. Netreba však zabúdať na obozretnosť a bezpečnosť pri platbe kartou. Prinášame preto zopár tipov, ako sa cítiť na dovolenke ako doma:

  • Je výhodnejšie platiť kartou ako vyberať hotovosť z bankomatov – nebudete mat pri sebe veľkú hotovosť, ktorú je možné stratiť, alebo vám ju môžu ukradnúť.
  • Rozlišujte medzi debetnou a kreditnou kartou: debetnou kartou vyberajte hotovosť z bankomatov, kreditná karta sa vám zas zíde pri rezerváciách či platbách za ubytovanie a v obchodoch.
  • Ak cestujete do zahraničia, skontrolujte si denný limit a zvážte, či ho netreba zvýšiť alebo znížiť.
  • Ak odchádzate na nezvyčajnú, či dlhšiu dovolenku, neváhajte o tom informovať vašu banku – pomôže jej to pri monitoringu platieb z vášho účtu
  • Niektoré karty majú možnosť cestovného poistenia- môže byť súčasťou platobnej karty, takže si poistenie nebudete musieť zabezpečiť separátne.
  • Notifikácie v mobile – ak máte možnosť, určite si nastavte SMS notifikácie pohybov pri platbe kartou.
  • Ak kartu stratíte, alebo vám ju ukradnú zavolajte do vašej banky a zablokujte kartu, aby ste predišli zneužitiu karty.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 05 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 21:53