Instagram/Johnny Ward
StoryEditor

Z chudobného chlapca milionárom. Bloger precestoval celý svet a prezradil, ako sa mu to podarilo

26.04.2017, 14:10
Autor:
sansan
Keď bol ešte dieťa, jeho rodina si nikdy nemohla dovoliť dovolenku. Ale teraz vďaka svojim obchodným skúsenostiam a blogerským zručnostiam 33-ročný Ír cestuje po svete a zarába veľké peniaze.

Johnny Ward sa narodil v meste Galway, neskôr sa s rodinou presťahovali do County Down v Severnom Írsku, kde vyrastal, píše Daily Mail.

Aby si zarobil na svoju prvú cestu do Ázie, zúčastnil sa lekárskych výskumov. "Bol to jediný spôsob, ako nazbierať slušné množstvo finančných prostriedkov v krátkom časovom období. Pochádzam z chudobnej rodiny, vychovávala ma iba mama a žili sme z dávok, takže sme nikdy nemali peniaze na dovolenku. Preto boli lekárske výskumy a následne výučba angličtiny v Thajsku mojou cestou k dobrodružnému životnému štýlu," vysvetlil.

Johnny získal myšlienku na miliónový biznis, keď pracoval na plný úväzok v Sydney. Za peniaze, ktoré tam zarobil, si rezervoval jednosmernú letenku do Zimbabwe a začal blogovať. „Nechal som prácu v Austrálii, aby som mohol cestovať po svete a stať sa blogerom,“ povedal o svojom odvážnom sne.

"Keď som v roku 2010 začal s blogovaním, nevedel som nič o SEO, on-line marketingu či internetovej reklame. Preto keď ma po šiestich mesiacoch kontaktoval človek z reklamy, myslel som si, že si len zo mňa vystrelili moji priatelia. Našťastie ho neodradila moja čudná odpoveď a uzavreli sme zmluvu,“ opísal svoje začiatky.

Spoločnosť mu zaplatila asi 40 libier a to bol obrovský zlom v jeho živote. „Konečne som uveril, že je možné zarábať peniaze online a byť skutočne voľný.“

Odvtedy suma každý mesiac narastala, až kým mu jeho prvá internetová stránka nepriniesla asi 4 000 libier mesačne. „Vtedy som si povedal, že by ich mohlo byť ešte viac, tak som rozšíril portfólio webových stránok,“ prezradil.

Založil si ďalších pár blogov, najal si autorov a už zarábal 50 000 libier za mesiac. Reklama mu umožnila blogovať po celom svete a zarobiť až 1,5 milióna libier.

Hneď ako začal zarábať peniaze z blogovania, rozhodol sa navštíviť každú krajinu na svete. Počas svojich ciest zažil veľa skvelých vecí, na vlastné oči však videl aj vraždu.

"Mauritánia v západnej Afrike má zlú povesť, ale bolo tam úžasne, všetci tam boli veľmi príjemní. Najmilších ľudí som stretol v Alžírsku či v Iráne, možno aj na Filipínach. Najhoršou skúsenosťou určite bolo, keď som zažil streľbu asi 20 minút po pristátí v Angole,“ porozprával o dojmoch z krajín.

Johnny prezradil niekoľko ďalších tipov, ako prevádzkovať úspešný cestovateľský blog a zarobiť na ňom.

Podľa neho treba byť v prvom rade iný. Štvormesačný výlet v juhovýchodnej Ázii a Austrálii bude určite zážitkom plným zábavy, ale nikto už nechce čítať tie isté blogy o Bangkoku a Singapure, ktoré už píše skoro každý. „Každý muž a jeho pes má už teraz blog, ale ak naozaj chcete získať pozornosť čitateľa, musíte mať unikátny príbeh.“

Musíte tiež milovať sociálne médiá a komunikovať s ľuďmi. „Mne dodáva energiu, keď môžem inšpirovať ostatných k cestovaniu. Ale ak to budete brať len ako prácu, potom to nebude fungovať.  A ak sa váš blog stane populárnym, už nikdy vo svojom živote nebudete musieť platiť za nejaký hotel – je to šialené, ale pravdivé,“ uzatvára bloger.

01 - Modified: 2017-04-06 14:57:56 - Feat.: 0 - Title: Zarábajú si cestovaním: Mladý pár dostáva tisíce eur za jednu fotografiu na Instagrame
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 20:28