StoryEditor

Čo sa u nás páči cestovateľom? Toto je 50 najlepších slovenských miest podľa Tripadvisoru

15.10.2016, 00:45
Cudzinci na Slovensku najlepšie hodnotia Bratislavu. Ktoré mestá sú jej v pätách?

Na najvychytenejšom cestovateľskom portáli TripAdvisor.com je medzi cestovateľmi z rôznych kútov sveta zo slovenských turistických lokalít najlepšie hodnotená Bratislava.

Pozrite si v galérii 50 miest, ktoré u nás cestovatelia na portáli hodnotili najlepšie. Medzi prvou desiatkou sa prekvapivo nenachádzajú ani jedny kúpele, ale najmä okresné mestá a príhorské oblasti.

​​Cudzinci Bratislavu milujú, stačí však deň
Je to vďaka rôznorodosti atrakcií v rámci malej rozlohy, ale najmä počtu návštev, ktorý krásavica na Dunaji svojou výhodnou polohou aj statusom slovenskej metropoly nadobudla. Na Tripadvisore má už viac ako 80-tisíc zverejnených názorov ľudí, ktorí ju navštívili.

Bratislavské Staré Mesto hodnotí 2386 hlasujúcich ako výborné, 1863 ako veľmi dobré, 450 ako priemerné a len 55 ako biedne a 17 ako otrasné.

Cudzinci v Bratislave obdivujú najmú malebné historické centrum a jeho živosť (navštevujú ho najmä v letnej sezóne), ale aj nízke ceny v gastronómii a to, že všetko je blízko seba.Malebné centrum, zlá doprava
"Pešie centrum Bratislavy je veľmi živé s mnohými uličkami plnými kaviarní, reštaurácií a obchodov. Historické štruktúry sú dobre udržiavané. Napriek menšej rozlohe má čo ponúknuť. Nábrežiu Dunaja však kaviarne a život chýbajú," píše William z americkej Pensylvánie.

"Zaľúbila som sa do historického centra Bratislavy! Je úplne malé, ale elegantné a veľmi krásne! Ceny sú veľmi atraktívne. Za jeden deň ho stihnete celé prejsť," hodnotí Španielka Barbara.

"Krásne staré mesto. Veľa kaviarní, obchodov a múzeí. Nebudete sklamaní! Skúste prehliadku mesta či degustáciu v centre," odporúča Jenawill z nemeckého Stuttgartu.

"Celá scenéria s dláždenými uličkami, starými domami a kostolmi je neskutočná. Krásne staré miesto je veľmi zachované," chváli užívateľka rblima60 z brazílskeho Ria.

​Naopak, negatívne komentáre sa týkajú najmä neprehľadnosti dopravy a zlého stavu staníc, ciest a chodníkov - aj tých historických.

Najlepšie hodnotené hotely v Bratislava sú Hotel Danubia Gate Bratislava na Dunajskej, Marrol's Boutique Hotel Bratislava na Tobruckej, Tulip House Boutique Hotel na Štúrovej, Grand Hotel River Park Bratislava na Dvořákovom nábreží a LOFT Hotel Bratislava na Štefánikovej.

01 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 02 - Modified: 2024-04-24 13:18:02 - Feat.: - Title: Šofér bratislavskej električky Marek: Za meškanie často môžu ľudia. Ak vás vodič nepočká, nemusí to byť len jeho škodoradosť 03 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 04 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 05 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 21:44