StoryEditor

Odpočinok počas letu už nie je nonsens. Ponúka ho austrálska aerolinka

20.05.2016, 07:00
Autor:
mabmab

Letecká spoločnosť Virgin Australia poskytne svojim pasažierom skutočný luxus, ktorý je porovnateľný s prvou triedou. Nová biznis trieda bude k dispozícii v lietadlách Boeing 777-300 ER, ktoré lietajú do Los Angeles a Abú Dhabí. Práve nové technológie a rozloženie vnútra lietadiel maximalizujú súkromie a zaručujú pohodlie, píše portál dailymail.co.uk.

Nové služby zahŕňajú jedlo, koktaily a jednohubky, ale i kompletné kontinentálne raňajkové menu v bare. Spoločnosť Virgin Australia odhalila, že medzi novinkami zavádza kabíny v biznis triede aj bar a salónik, kde si môžu cestujúci v pohodlí vychutnať svoj obľúbený drink a rovnako sa tak môžu stretnúť s ostatnými cestujúcimi. Jedno takéto lietadlo je už dokonca v prevádzke. Cestujúci, ktorí v lietadle svojím presunom medzi destináciami strávia aj 15 hodín si tak môžu dopriať spánok a oddych v 37 „apartmánoch“, kde sa sedadlá za moment zmenia na pohodlné postele, ktoré svojou dĺžkou zodpovedajú rozmerom klasickej postele.


Pre pohodlie cestujúceho všetko
Báza z Brisbane zvolila rozloženie novej triedy Biznis kabínovým štýlom preto, aby maximalizovala pohodlie cestujúcich. Pri konfigurácii 1 – 2 – 1 tak maximalizovala súkromie jednotlivých cestujúcich či dvojíc a zároveň zaručila prístup do uličky, aby nebol pohyb obmedzený tak, ako je to pri klasickom rozložení sedadiel.

Cestujúci môžu sledovať filmy alebo televízne programy a sledovať cestu na dotykových displejoch. Letecká spoločnosť tvrdí, že má k dispozícii najväčšiu obrazovku na zábavu počas letu. Rovnako majú cestujúci prístup k baru, kde im ponúknu pivo, víno, liehoviny aj teplé nápoje. Jedlo v rámci menu navrhol celebritný šéfkuchár Luke Mangan a pároval ho s vyberanými vínami. Let tak ponúka kulinársky zážitok aj vďaka ponuke a lá carte či hotovým jedlám.

Každý „apartmán“ má príjemné lôžko s pamäťovým matracom, ktorý dodáva komfort a pocit pevnej postele. Rovnako sú k dispozícii vankúše a prikrývky. Po bokoch sa ukrývajú odkladacie plochy aj pracovný stôl.

S konkurenciou prišli aj zmeny
Spoluzakladateľ aeroliniek, sir Richard Branson, reagoval reorganizáciou a zmenou biznis triedy v súvislosti s rastúcou konkurenciou zo strany amerických a strednovýchodných konkurentov. Náklady na jeden let sa tak šplhajú k sume takmer šesť tisíc eur.

Spoločnosť Virgin Australia tiež odhalila plány na zlepšenie svojej prémiovej ekonomickej triedy nazvanej economy space plus, vytvorenej na rovnakej trase do USA a Spojených Arabských Emirátov. Všetkých päť boeingov spoločnosti bude reorganizovať biznis triedu a novinky zavedie do všetkých do konca roka 2016.

01 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 02 - Modified: 2024-03-18 21:28:16 - Feat.: - Title: Lietadlo Lufthansy núdzovo pristálo na Rodose, v kabíne sa dymilo 03 - Modified: 2024-03-16 07:33:34 - Feat.: - Title: Boeing pristál v Oregone bez časti vonkajšieho plášťa. Je možné, že oň prišiel počas letu 04 - Modified: 2024-03-11 08:06:24 - Feat.: - Title: „Akoby zamrzlo.“ Lietadlo sa prudko prepadlo vzduchom, zranilo sa päťdesiat ľudí 05 - Modified: 2024-03-09 15:27:18 - Feat.: - Title: Piloti počas letu na pol hodinu zaspali. Úrady v Indonézii prípad vyšetrujú
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 08:22