Vlastimil Slávik
StoryEditor

Slovensko má jeden zo siedmich najromantickejších hotelov v Európe

12.05.2016, 14:08
Autor:
mušmuš

Historický kaštieľ Péchy v Hermanovciach pri Prešove bol ako jediné ubytovacie zariadenie na Slovensku zaradený medzi sedmičku najromantickejších hotelových destinácií na starom kontinente.

Kaštieľ obstál v konkurencii viac ako piatich stoviek hotelov z osemnástich európskych krajín. Týmto úspechom sa zároveň zaradil aj na zoznam najidylickejších svadobných miest. Rebríček zostavovala nezisková organizácia Historické hotely Európy sídliaca v Paríži. Spoločnosť vznikla spojením dvadsiatich národných európskych asociácií a jej erbom sa v súčasnosti pýši viac ako päťsto prémiových hotelov. Cieľom organizácie je propagácia kultúrnych hodnôt a tradícii jednotlivých európskych národov. A to prostredníctvom zviditeľňovania historických budov, ktoré sú zárukou neopakovateľných zážitkov pre svojich návštevníkov.  Zámkov, panských sídiel, veľkostatkov, usadlostí či meštianskych domov...

Ťažká konkurencia
Kaštieľ Péchy v Hermanovciach sa ocitol vo finálnom výbere spolu s historickými hotelmi z Talianska, Grécka či Švajčiarka. Vyhlasovateľ súťaže ospevuje Péchy ako „kaštieľ obklopený malebným anglickým parkom ponúkajúci rôzne možnosti na usporiadanie originálnej svadby na zákazku.“ Ďalej organizátor súťaže obhajuje výber kaštieľa slovami: „Či už máte záujem o grilovanie pod otvoreným nebom, ľudovú hudbu, tradičné tance alebo komorné pytačky, skúsený tím organizátorov vyhovie každému vášmu želaniu.“  Prevádzkovaná historická pamiatka Péchy v Hermanovciach skutočne ponúka nepreberné množstvo zaujímavých možností na usporadúvanie romantických svadieb či na mieru šitých akcií pre súkromné osoby aj firmy.

Desať rokov zachraňovania

Súčasná majiteľka kaštieľa Péchy v Hermanovciach Klára Szakall von Losoncz získala historickú stavbu po reštitúcii v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Z budovy pochádzajúcej z druhej polovice 18. storočia, anglického parku a priľahlých stavieb zostali po necitlivom zaobchádzaní po druhej svetovej vojne len ruiny. Trvalo viac ako desať rokov, kým sa súčasnej majiteľke podarilo objekt zrekonštruovať. Kaštieľ Péchy získal v roku 2010 ocenenie Hospodárskych novín ako Najlepší hotelový koncept roku. O dva roky neskôr bol nominovaný v kategórii Best Country Hotel of Europe medzi deväť najlepších hotelov z celej Európy.

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:19