Leo Macenauer
StoryEditor

Doplnky z kože. Vydržia vám celé generácie, len si musíte vybrať správne

08.06.2017, 00:01
Koža je jednou z najstarších ingrediencií parfumov, tradícia siaha do 16. storočia, keď sa vo Francúzsku kožené rukavice napúšťali esenciálnymi olejmi a pižmom (surová koža nevonia tak príjemne).

Cech francúzskych rukavičkárov "Gantiers Parfumeurs" sa honosil aj kráľovským titulom "Maitre Parfumeur et Gantier". Ruské poňatie kože odkazuje na armádu, cnosť, autoritu, rešpekt a úspech. Avšak to boli Španieli a ich Peau d'Espagne, kto formoval moderné poňatie kombinácie jeleňov, kvetov a ovocia v harmónii s cibetkou a pižmom, píšu Lidovky.

Vôňa kože vás bude príjemne štekliť na nose. Ide o jednoduchú, prirodzenú, ale pritom podmanivú a vzrušujúcu tóninu. Vybavia sa vám najrôznejšie spomienky, možno tie najlepšie z vášho života. Koža znamená blízkosť tela.

Jej pevnosť, dlhovekosť, udržateľnosť, relatívne jednoduchá starostlivosť z nej robia dokonalý materiál (nielen) pre doplnky. Koža neabsorbuje pachy, odoláva vode, ľahko sa čistí, je prírodným materiálom a navyše je veľmi sofistikovaná, elegantná. Perfektný vzhľad po dlhé roky a schopnosť bezchybne starnúť patrí medzi najzásadnejšie klady pravej kože. Výrobky z tohto materiálu sú proste jedinečné a uchovateľné po generácie.

Úprimne, oproti ženám (až na početné výnimky), my muži sme verní značkám, akonáhle nájdeme jednu, ktorá nám vyhovuje, nedáme na ňu dopustiť. Jednou takou stálicou, ktorá sa nám koľkokrát už môže v zadnom vrecku nohavíc aj rozpadať je peňaženka. Je to snáď jediný doplnok, ktorý nemeníme podľa sezóny, príležitostí a podobne.

Peňaženky a tašky
Peňaženka je pritom artikel, bez ktorého sa málokto zaobíde, ak mince, bankovky, karty a iné papierové drobnosti neťahá po vreckách. Povedal by som, že by bolo vhodné vlastniť peňaženku na každý deň, takú tú ... v ktorej môžete mať platobné a kreditné karty, hotovosť, mince a obdobné pánske nevyhnutnosti.

Vždy sa preto zamyslite nad vysokými nárokmi na použiteľnosť, čiže kvalitným materiálom, konštrukciou a vyhotovením. Všetko by malo byť prispôsobené potrebám, avšak aj pri vysokých nárokoch by mal tento kúsok byť reprezentatívny..Naviac nebude od veci, ak budete uvažovať nad zaobstaraním minimalistickej peňaženky - na sobotňajší večer s priateľmi toho veľa nepotrebujete.

Tašky a brašne ako nevyhnutná súčasť vášho pracovného vybavenia. Formálne tašky a aktovky sú v tmavom a veľmi jednoduchom prevedení. Viac farieb a viac rozličných vreciek značí neformálne až voľnočasové použitie - čím viac detailov, tým viac voľnočasové. Odporúčam aspoň jednu jednoduchú v tmavom prevedení. Koža je stávka na istotu, tak ako čierna a tmavo hnedá farba. Ak často pracovne cestujete, odporúčam tašky dvoch veľkostí: menšiu na každodenné nosenie a väčšiu, ktorá bez problémov pojme týždeň práce a laptop. Nepodceňoval by som ani víkendové tašky, v podstate sú to najlepšie, čo si môžete zaobstarať. Môžete tam schovať veľa potrebného - od pochutín, cez oblečenie až po prácu.

Opasok ladí s topánkami
Opasok je ďalším funkčným doplnkom a zaiste by mal farebne ladiť aspoň s vašou obuvou. Len pre upresnenie: stále sa pohybujeme v základnom rozhraní čierna, a alebo tmavo hnedá. V ideálnom stave by vám mohol farebne ladiť s koženým opaskom pri hodinkách, peňaženke a taške. Rukavice zaiste dokreslia vašu osobnosť. Nadišla sezóna výletov na dvoch kolesách a dobre zvolené rukavice vodiča povedia všetko.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:16