StoryEditor

Vďaka šikovnosti sa vyhla hypotéke. Zo starej garáže má dom za 14-tisíc eur

16.05.2017, 00:01
Autor:
iDnesiDnes
Nadaná dizajnérka Stephanie Bertenshawová si v západnom Yorkshire postavila zo starej nepoužívanej garáže rodičov domček. Prestavba ju vyšla v prepočte na 14-tisíc eur.

Stephanie si v obci Marsden nepostavila klasický rodinný dom, ale skôr takú milú chatu, avšak z tehál a malty. Využila pozemok a garáž rodičov a vďaka tomu ušetrila. Premena trvala dva roky, peniaze na rekonštrukciu si požičala od rodičov a kamarátov, píše iDNES.

Mladá návrhárka chcela pôvodne urobiť z garáže kanceláriu, podala stavebné povolenie so žiadosťou, aby mohla opustenú budovu rekonštruovať. Nad projektom si postupne uvedomila, že garáž má veľký potenciál a dala by sa prerobiť na plnohodnotné bývanie.

Pri rekonštrukcii pomáhal Stephanii jej zručný bývalý priateľ, ktorý je profesionálnym tesárom. Pomohol jej pripraviť drevo pre kuchynskú linku a niektorý nábytok. Väčšina vybavenia domu je však z bazáru, alebo ho majiteľka dostala darom.

Počas dvoch rokov sa z opustenej budovy stalo bývanie so spálňou, so vstavaným poschodím pre hostí, pracovňou, obývacou kuchyňou a kúpeľňou s toaletou. Domček má teraz hodnotu 150-tisíc libier, v prepočte takmer 177-tisíc eur.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:02