StoryEditor

Atraktívna premena. Dizajnérka sa šikovne pohrala s bytom mladej rodiny

07.12.2016, 23:00
Autor:
HNstyleHNstyle
Mladá trojčlenná rodina sa rozhodla zútulniť svoj nový byt v novostavbe neďaleko Bratislavy.

Štúdio poprosila o vypracovanie návrhu na zariadenia spálne a detskej izby v 3-izbovom byte.

Detská izba
Detská izba mala byť zariadená pre jedno dieťa, no zároveň mala byť predpripravená na dozariaďovanie pre druhé. Nábytok mal byť jednoduchý, s možnosťou presúvania, ladený v nadčasových farbách  a materiáloch, použiteľný aj vo vyššom veku dieťaťa.

​Izba mala celkovo pôsobiť nepreplneným a čistým dojmom.

Dizajnérka zvolila farebnosť materiálov v béžových odtieňoch, doplnenú jemným drevodekorom. Typový nábytok z talianskej firmy sa dá pohodlne dopĺňať a vyskladávať.

Šatníková skriňa s bezrámovými posuvnými dverami je samostatne stojaca s vnútorným vybavením pre dve deti.

​Posteľ môže slúžiť aj ako sedačka vďaka vyvýšenému rámu, ktorý chráni stenu. Pod posteľou sa nachádza druhé výsuvné lôžko pre príležitostné návštevy. Za posteľou je perinák s posuvným otváraním.

​Písací stolík je doplnený knižnicou, ktorá sa dá ľubovoľne dopĺňať. Keďže chlapček má 3 roky, dizajnérka doplnila izbičku veselou tapetou, aby nepôsobila sterilne.

​Tapety sú vliesové a dajú sa jednoducho vymeniť. Priestor je zútulnený zelenou stenou, závesmi a vankúšikmi.

​Spálňa
V spálni mala pani domáca pôvodne bielu manželskú posteľ a vstavaný šatník v kombinácii dvoch materiálov, drevodekoru a bielej, zasadených v striebornom ráme.

​Dizajnérka sa rozhodla doplniť ďalšie kusy nábytku z drevodekoru, a to komodu a policovú stenu siahajúcu až po strop.

​Ďalej pridala za posteľ vliesovú tapetu so striebornými odleskami, ktorú skombinovala so zatemňovacím závesom, jemnou záclonou a kobercom.

​K manželskej posteli dizajnérka doplnila ešte jednoduché biele nočné stolíky a na tapetu aplikovala 3D biele holubice, ktoré spálni dodávajú nádych romantiky.

​​Dizajnérka: Mária Velická.
Pripravené v spolupráci so CU Interiors: CU Interiors

01 - Modified: 2024-04-11 10:30:00 - Feat.: - Title: FOTO Nikto jej neveril. Prestavbu dodávky zvládla úplne sama a má vysnívaný domov, po ktorom túžia aj mnohí Slováci 02 - Modified: 2024-03-14 14:29:56 - Feat.: - Title: Pokles sa bude biť s rastom. Realitný trh tento rok očakáva premenlivý vývoj cien bytov, tvrdí analytik 03 - Modified: 2024-03-08 10:16:50 - Feat.: - Title: Na Mlynských nivách sa začína výstavba rezidenčného domu Millhaus. Projekt má priniesť viac ako 150 bytov 04 - Modified: 2024-03-05 13:22:33 - Feat.: - Title: Výstavba ako na bežiacom páse: po vyše dekáde sa objem postavených bytov dostal na rekordné čísla 05 - Modified: 2024-02-26 13:35:40 - Feat.: - Title: Stavba Stockerky, plány v Slovenke
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:31