StoryEditor

Bratislava sa stala centrom sveta módy. Máme prestížnu školu z Paríža

10.06.2016, 00:00
Autor:
lucluc

Bratislava sa stane jedným z centier sveta módy. Nie, nejde o vtip. Do nášho hlavného mesta totiž prichádza francúzska vysoká škola MOD´SPE Paris Central Europe – obchodná vysoká škola a škola módy v jednom. Inštitúcia, ktorá vznikla v Paríži pred viac ako 20 rokmi, má pobočku ešte v Šanghaji. Tretia bude u nás, v srdci Európy, v Bratislave. „Dôvodom expanzie do strednej Európy bola potreba rozšírenia sa školy a najmä potreba  ponuky štúdia v anglickom jazyku,“ vysvetľuje výtvarníčka Janka Lalová, členka vedenia školy. Ako sama hovorí, módny priemysel sa neustále mení a vyvíja, škola preto formuje talenty, profesionálov schopných zvládnuť marketingové a obchodné stratégie, nákup i komunikáciu v odvetví módy a dizajnu.

Prax a štúdium
Prví študenti začnú so štúdiom už v septembri v odbore produktový manažér, ktorý patrí k najpopulárnejším na škole. „Počas tohto 3-ročného štúdia sa študenti stanú špecialistami vo svete módy: od zdrojov, cez obchodovanie a výrobu k distribúcii a manažovaniu stránky kreatívneho dizajnu, určenia cieľovej skupiny a marketingu kolekcií. S možnosťou získať profesionálnu prax hneď po vysokej škole,“ vysvetľuje Lalová.
Práve prax je tá, na ktorej si v rámci duálneho vzdelávania škola zakladá. „Na našej škole budú prednášať zväčša odborníci z praxe. Hrdíme sa napĺňaním sloganu „škola odborníkov pre odborníkov“, dopĺňa. Odborná prax bude trvať od 2 do 4 mesiacov v každom roku štúdia a študenti ju budú môcť realizovať v niektorom z módnych domov, ako napríklad Hermés, Christian Dior, Courrages, Pimkie, Vente privée, Le bon marché či Printemps. Aj úspechy predchádzajúcich absolventov ukazujú, že po získaní diplomu sa uplatní až 90 percent z nich.

MOD´SPE

Študenti aj z Ruska
Škola sídliaca na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave vznikla ako zahraničná vysoká škola pôsobiaca u nás, takže vysokoškolské štúdium sa riadi zákonmi Francúzskej republiky a získaný diplom bude francúzsky – zhodný s diplomom získaným na parížskej škole. Prednášať budú najmä lektori vyučujúci na materskej škole MOD SPE Paris v anglickom jazyku a škola je plne hradená študentmi. „Prihlásiť sa k nám môže každý, kto zmaturoval a je schopný študovať v angličtine. Zatiaľ máme prihlásených študentov zo Slovenska, z Čiech, Rakúska a Ruska. V budúcnosti plánujeme tiež osloviť študentov z Poľska, Maďarska, Nemecka i pobaltských krajín,“ vysvetľuje Lalová s tým, že na podanie prihlášok zostáva ešte niekoľko dní. 

01 - Modified: 2023-02-10 14:40:16 - Feat.: - Title: Zradili ju šaty? Keď na modelku zasvietili svetlá ostala pred publikom ako nahá! 02 - Modified: 2022-08-11 13:00:00 - Feat.: - Title: Ponuky sa mu len tak hrnú: Depp si zahrá francúzskeho kráľa. Za zmluvu s Diorom zarobí milióny 03 - Modified: 2022-05-03 13:56:29 - Feat.: - Title: Stávka na luxus 04 - Modified: 2018-08-30 09:27:40 - Feat.: - Title: Dior vykradol rumunské ľudové kroje. Odvtedy ich chce mať každý 05 - Modified: 2017-09-12 10:20:32 - Feat.: - Title: Módni giganti pod paľbou kritiky ustúpili. U Gucciho a Diora už vychudnuté modelky neuvidíte
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 06:52