Kuchynská zóna je poskladaná nápadito zo skriniek v troch farbách. Vďaka presklenému výklenku s jedálenským stolom a vzdušnému usporiadaniu je miestnosť veľmi priestranná a svetlá.Tomáš Dittrich
StoryEditor

Manželia stavili v byte na jasné farby. Dobíja ich pozitívnou energiou

28.04.2016, 00:00

Byt ladený do teplej žltej, béžovej a olivovo zelenej si mladí, pracovne veľmi vyťažení manželia zatiaľ príliš neužijú. Ale večer po práci alebo pri návrate z ciest sa rozhodne majú kam tešiť, píše pre portál idnes.cz Jana Matoušková.

Trojizbové bývanie na okraji Prahy si Karolína s Matejom našli celkom rýchlo, po polroku hľadania mali vybrané. Túžili bývať v menšom bytovom dome s dobrou dostupnosťou do mesta, ale predsa len stále blízko prírody.

Podarilo sa. Developerský projekt plne vyhovoval ich predstavám aj dispozične, stavebné zásahy neboli potrebné, všetko prebiehalo pomerne hladko. "Takto nám to vyhovuje, hľadali sme byt od začiatku tak, aby sme nič meniť nemuseli, nielen preto, že klientské zmeny by boli zbytočne drahé. Ani starší byt určený na rekonštrukciu sme do výberu nezahrnuli. Chceli sme sa skrátka nasťahovať do úplne nového, nedotknutého bytu," vysvetľuje Karolína.



Manželia sú profesiou stavbári, a aj keď Karolína zakotvila v inom odvetví, skvelá priestorová predstavivosť ju neopustila, čo je pri výbere bývania podľa plániku na papieri nespornou výhodou. Pri zariaďovaní mali celkom šťastie, chceli sa vyhnúť laminátovým podlahám a podarilo sa, tu developer ponúkal už v štandardnom vybavení podlahy drevené, buk alebo dub. Zvíťazilo dubové prevedenie.
 
Vzdušne v žltej
Čo sa vybavenia interiéru týka, značku Lago poznali manželia už dlhšiu dobu, takže bolo jasné, kde si zaobstarajú väčšinu vybavenia. Karolínu s Matejom oslovil taliansky nábytok nielen peknou farebnosťou, páči sa im nekomplikovaný moderný dizajn, praktické vnútorné delenie úložných priestorov a hlavne vzdušné, opticky vďačné riešenie.

Vďaka upevneniu skriniek rovno na steny a skleneným nohám jedálenského stola aj konferenčného stolíka nie je hlavná obytná miestnosť zbytočne preplnená. Pre kuchynské dvierka ako hlavnú farbu zvolili výraznú žltú, kombinovanú s bielou, na jedinej skrinke potom s veľmi tmavo hnedou.

Na otázku, kde sa najradšej zdržiavajú, padla jasná odpoveď: "Najradšej sme v kuchyni, radi varíme, radi jeme, radi pozývame priateľov na pohárik. Posedávajú pri jedálenskom stole, podávame občerstvenie ... Určite, najradšej sme v kuchyni, preto sme ten priestor tak zariaďovali, vyberali sme kuchyňu zaujímavú dizajnom, príjemnú a praktickú zároveň," hovorí Karolína.

Kuchynská zóna je poskladaná nápadito zo skriniek v troch farbách. Vďaka presklenému výklenku s jedálenským stolom a vzdušnému usporiadaniu je miestnosť veľmi priestranná a svetlá. Tomáš Dittrich

Na výmaľbe sa v hlavnej miestnosti strieda kávový a svetlo šedý odtieň. Vytváraniu rôznych interiérových nálad nahrávajú osvetľovacie rampy zabudované po obvode izby. Príjemný balkónik zatiaľ využívajú najčastejšie na sušenie bielizne, raz im však určite poslúži pre kočík a pokojné posedenie.
 

Životný štýl je zrejmý
Farebný byt krásne odráža spôsob, akým Karolína s Matejom žijú. Pestro, a pritom nie agresívne: farby zvolili sýte, ale nie protivne ostré. Priestory sú jednoduché na údržbu, skôr než hromadeniu vecí dáva pár prednosť priestoru a svetlu. Sú to ľudia praktickí, vybrali si byt s úložnou komorou, špajzovou skriňou a v spálni majú pohodlnú šatníkovú skriňu.

Spálňu vymaľovanú v upokojujúcej zelenej k dokonalej odpočinkovej atmosfére ešte dolaďujú mäkučké chlpaté prikrývky a koberčeky. Byt manželia zhotovovali múdro s vyhliadkou do budúcnosti, súčasná pracovňa sa stane detskou izbou. A z rovnakého dôvodu pri výbere kúpeľne zvolili radšej vaňu než sprchový kút.

Dekorácie a doplnky, ktoré domov dotvárajú, pochádzajú väčšinou z ciest, veď do zahraničia sa manželia vydávajú približne trikrát do roka. Obraz v predsieni k nim dorazil neporušený až z Číny.

01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 04 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 05 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 20:47