Dávno zabudnutá je biela farba a veľké minimalisticky pôsobiace zóny: prím hrá prírodné drevo, sýte farebné odtiene, bohaté textílie a veľkoformátové obrazy.WeLive
StoryEditor

Za bývanie platia 1200 eur mesačne. V cene majú upratovanie, pivo je zdarma

23.04.2016, 00:00

Chcú bývať bezstarostne ako na študentskom internáte, a tak mladí ľudia začali vyhľadávať zdieľané bývanie. Koncept WeLive premieňa budovy na atraktívnych adresách v New Yorku a vo Washingtone na luxusné ubytovne s upratovaním alebo dodávkou čapovaného piva zadarmo, píše Marcela Vraná pre portál idnes.cz.

Súčasná mladá generácia netúži po veľkých domoch na predmestí a hmotnom majetku. Uprednostňujú stabilné a spokojné pracovné tempo, ktoré im umožňuje kvalitne tráviť voľný čas a venovať sa koníčkom.

Najviac ich lákajú centrá veľkých miest. Adam Neumann a Miguel McKelvey, zakladatelia zdieľaných kancelárií WeWork, preto prišli s novým nápadom zdieľaného bývania.

V prepočte od 1220 eur mesačne môžu záujemcovia bývať v úplne nových vkusných a štýlových apartmánoch v centre amerických miest. Apartmány majú plochu medzi 28 až 65 metrami štvorcovými a sú plne zariadené.

Prvou lastovičkou sú byty na newyorskej Wall Street, v centre obchodného diania. Prví nájomcovia už bývajú, ale 27-poschodová budova ešte stále prechádza rekonštrukciou.



Celkom vznikne okolo 205 samostatných jednotiek, ktoré by mali byť plne obývané na jar budúceho roka. Prenájmy nebudú časovo limitované a záujemcovia sa budú môcť rozhodnúť medzi krátkymi mesačnými zmluvami aj dlhodobejšími pobytmi. Už teraz sa zoznamy nájomníkov zapĺňajú.

Priemerná cena za prenájom šesťdesiatmetrového bytu v New Yorku, ale na menej atraktívnom mieste, sa pohybuje v prepočte okolo 1330 eur, nutné je najmä započítať všetky ďalšie náklady a vybavenie, ktoré prenájmy neponúkajú.

Koncept zdieľaného bývanie WeLive ale zahŕňa okrem kompletne zrekonštruovaných priestorov a plného dizajnového zariadenia vrátane textílií alebo vybavenia kuchyne tiež veľmi nadštandardné služby, ktoré zvyčajne ponúkajú skôr prémiové hotely: celkové pravidelné upratovanie domácnosti, ale aj zadarmo lekcie jogy, karaoke večierky alebo dodávky čapovaného piva a kvalitnej kávy a čaju. Bezpečné pripojenie k vysokorýchlostnému internetu a televízii je samozrejmosťou.

Interiéry sú zariadené útulne, domácky a s retro nádychom tak, aby vyhovovali väčšinovému vkusu mladých klientov. Dávno zabudnutá je biela farba a veľké minimalistické zóny. Prím hrá prírodné drevo, sýte farebné odtiene, bohaté textílie a veľkoformátové obrazy.

Detaily sú vytvorené v odolnom a praktickom kovu, úložné priestory sú vyrobené na mieru a doplnené drôteným programom. Dôležité je osvetlenie, ktoré dokáže aj v nabitých miestnostiach jemne oddeliť jednotlivé zóny a zachovať obyvateľom potrebné súkromie.

Nápad na bytové domy pre mladých sa zrodil v hlave dvojice vizionárov Adama Neumanna a Miguela McKelveyho. WeLive

Bonusom je tiež komunita rovnako zmýšľajúcich mladých ľudí, ktorí tvoria sociálnu sieť, pomáhajú si, odovzdávajú informácie a kontakty, podobne ako napríklad na vysokoškolskom internáte. Okrem apartmánov sa v budovách počíta so spoločnými spoločenskými priestormi, kuchynkami, telocvičňou a voľnočasovými zónami s pingpongovými stolmi a biliardom, v ktorých bude možné sa stretávať, športovať alebo organizovať najrôznejšie kurzy, školenia alebo oslavy. Na streche budovy bude po dokončení obytná terasa so záhradným nábytkom, opekaním a vírivkou.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 12:42