Samozrejmosťou kuchyne je komora na potraviny, vstavané spotrebiče, americká chladnička či kávovar. Varná zóna je sústredená do rohu kuchyne, priamo za varnou doskou sú šikovne umiestnené odkladače na bylinky a koreniny, aby boli pri varení po ruke.
StoryEditor

Kameň, drevo a ležérny luxus. Takto dizajnéri premenili dom v Považskej Bystrici

22.03.2016, 23:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Architektov štúdia CU Interiors Eriku Djasníkovú Adamčíkovú a Ľubomíra Djasníka oslovila klientka so žiadosťou o celkovú obnovu exteriéru a interiéru rodinného domu v Považskej Bystrici. Ako architekti priznávajú, spočiatku boli prekvapení rozsiahlosťou celého rodinného domu, ku ktorému prináleží samostatná trojmiestna garáž, bazén s protiprúdom, masážna vírivka a veľký altán s krbom a minikuchyňou.

Dom stojí v prieniku Strážovských a Súľovských vrchov a Javorníkov, obďaleč je dokonca salaš. Preto architekti pri výbere materiálov exteriéru zhodne s klientkou inklinovali k použitiu prírodných materiálov - kameňa alebo dreva. Odtiene farieb jednotlivých fasádnych prvkov volili zámerne tak, aby príliš nerušili harmonické napojenie domu na okolité prostredie. Použili prirodzené zemité farby a dušu fasáde vdýchol použitý obkladový kameň kvarcit.



Samotný interiér je postavený pre rodinu s dvomi dospelými deťmi, ktoré majú svoje vlastné rodiny, ale naďalej radi a často trávia dni spoločne pod jednou strechou. Dom je trojpodlažný, prízemie patrí rodičom s typickými obytnými zónami, v suteréne sa nachádzajú veľkorysé priestory na biliard a herňu - videomiestnosť, veľká vináreň s kuchynkou a vlastným výčapom a profi posilňovňa so saunou a sprchou. Mužská časť posádky totiž aktívne pôsobí vo vrcholovom športe.

Horné podlažie je určené pre dve mladé rodiny, každá z nich má svoju zónu pozostávajúcu zo spálne, dennej miestnosti s televízorom, šatníka a kúpelne. Okrem toho je na poschodí hosťovská izba a menší kuchynský kút s TV a gaučom, keďže rodina má mnoho známych, ktorí ich často navštevujú.
Pri tvorbe koncepcie interiéru architekti postupovali individuálne podľa potrieb a požiadaviek všetkých bývajúcich. Vytvorená je na mieru podľa 3D návrhov a vizualizácií interiérového návrhára, všetky navrhnuté prvky zmajstrovali remeselníci, stolári, kamenári, dekoratívni maliari, tapetári, elektrikári a podobne. Jednotlivé práce sa museli citlivo naplánovať a zoradiť do časového harmonogramu a postupovať podľa náväznosti a priorít.

Pripravené v spolupráci so CU Interiors:

www.cuinteriors.com/sk/
www.interierovydizajn.com

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 08:32