StoryEditor

Začalo sa najväčšie fashion podujatie v našom regióne. Ukáže sa stylista Kylie Minogue aj slovenskí návrhári

11.09.2017, 20:10
Vo Viedni sa začal Fashion week. Najväčšia módna udalosť v našom regióne.

Viedeň ukáže svetu v najbližších dňoch svoju módnu stránku. V Museums Quartier sa začína slávny viedenský fashion week. Na móle sa predvedie svojou tvorbou 65 svetových dizajnérov. Medzi nimi sú aj tri slovenské značky - CORD DECKER, HELLENSKI a Ida Sándor. 

Móda nesmie byť na efekt

"Vybrali ma organizátori Bratislavských módnych dní," hovorí o svojej ceste na Fashion week Viedeň košická návrhárka Ida Sándor. "Začala som sa pripravovať už pred letom, neustále som menila farby a strihy, ale už je to všetko hotové a teším sa do Viedne."

Ida Sándor predvedie vo Viedni jesenno-zimnú kolekciu, kabáty, šaty, topy, nohavice: "Celá kolekcia je ľahko kombinovateľná, nositeľná, ležérna, aby sa ženy cítili veľmi komfortne ale súčasne trendovo. Keď som mala 17 rokov, robila som iba umelecké kreácie, dnes sa módou živím, potrebujem predávať a baví ma robiť módu, ktorá je pre ženy pohodlná. Moja móda nesmie byť iba o peknej látke, nesmie byť na efekt."

V galérii si pozrite modely, ktoré predviedla Ida Sándor na Bratislavských módnych dňoch na jar 2017. 

​Inšpirácia Helenou Trójskou

Inšpiráciou pre vznik značky Hellenski bola Helena Trójska. Jej zakladateľky chcú, aby z každej ženy oblečenej v ich modeli vyžarovala ženskosť a noblesnosť. Za svetovo znejúcou, no slovenskou značkou Hellenski sú dve ženy - právnička Júlia Malinovská a módna návrhárka Emma Klein. 

Pozrite si modely z ich prehliadky na Bratislavských módnych dňoch na jar 2017. 

Pôvab a odvaha

Treťou značkou, ktorá bude reprezentovať Slovensko na prestížnom viedenskom fashion weeku je Cord Decker. Kreatívna riaditeľka Petra Schultzová pripravila novú kolekciu na jar-leto 2018 a predstaví aj tú aktuálnu na jeseň a zimu: "Budem sa snažit zaujať tým čím sa CORD DECKER vyznačuje, teda byť pôvabný v každej situácii a zároveň odvažny a zaujimavý, snažím sa reflektovať potreby modernej ženy s vysokým dôrazom na kvalitu, z úcty k rôznorodosti neprahnúť po uniformite."

Petra sa teší na stretnutia so zaujímavými ľuďmi a nové výzvy, ktoré ju vo Viedni a tiež po tomto módnom evente čakajú: "Je to pre mňa šanca uviesť sa miestnym. V rámci nášho regiónu sa snažím o moderný prístup spolupráce, to znamený spoluprácu malých tvorcov so skúsenejšími veľkými firmami."

 Pozrite si v galérii ukážky z tvorby CORD DECKER. 

Dizajnér Kylie Minogue a Scarlett Johansson

Medzi hlavné ťaháky módneho eventu patrí Malan Breton, americký dizajnér taiwanského pôvodu. Breton predstaví svoju jarno-letnú kolekciu pre rok 2018. Americký návrhár oblieka mnohé svetové celebrity, napríklad Scarlett Johansson, Kieru Chapline, Kylie Minogue, Arianu Grande a ďalších. 

01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 04 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 00:53